Coordinador/a
González
González
Manuel
Coautor/a
Veiga
Mateos
Inés
Coautor/a
Romarís
Hortas
Sandra
Coautor/a
Paz
Lema
María Jesús
Coautor/a
Duyos
Míguez
Marta
Datos
ISBN-13
978-84-453-5056-0
Edita: Santiago de Compostela:
Secretaría Xeral de Política Lingüística. Centro Ramón Piñeiro,
2012
Edición:
1ª
Tapa branda
329 páxinas
24x17cm
Sinopse
O Dicionario de alimentación e restauración é unha recompilación dos termos da linguaxe gastronómica e culinaria relevantes desde o punto de vista conceptual ou denominativo. O seu obxectivo é contribuír á normalización da terminoloxía gastronómica e culinaria en lingua galega, resolver dúbidas puntuais sobre os termos e facilitar a comunicación entre os profesionais do sector. Recolle aproximadamente 3000 conceptos, con 3600 denominacións en galego, 3700 equivalencias en castelán e 3500 en inglés, ademais de 320 nomes científicos.